Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ.

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Απόσπασμα
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ από το πρακτικό της 15ης συνεδρίασης
Οικονομικής Επιτροπής Ηλιούπολης

Σήμερα 8 Αυγούστου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 31933/3.8.2011 πρόσκληση του κ. Προέδρου.

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 195/2011

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έγκριση του ιδιωτικού συμφωνητικού-παραχώρηση ακινήτου μισθίου για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Οικονομική Επιτροπή
αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 72 και 74 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.)

Ομόφωνα αποφασίζει

1. Εγκρίνει την εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση του θέματος.

2. Εγκρίνει την παραχώρηση του μισθίου ενός ισογείου καταστήματος 161 τ.μ. με πατάρι επιφάνειας 60 τ.μ. που βρίσκεται στον Δήμου Ηλιούπολης Αττικής, στην οδό Ποσειδώνος αριθ. 49. Το συγκεκριμένο μίσθιο παραχωρεί ο «χρήστης» Δήμος Ηλιούπολης στον «χρησάμενο» Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ» για την στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατά χρήση χωρίς αντάλλαγμα σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:
Ο «ΧΡΗΣΑΜΕΝΟΣ» θα στεγάσει στο μίσθιο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Η λειτουργία του χώρου αφορά στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων και ειδικότερα α) στην παροχή δωρεάν τροφίμων σε άπορους δημότες του δήμου καθώς και παροχή τροφίμων με έκπτωση για τους οικονομικά αδύναμους δημότες κατόπιν πιστοποιήσεως αυτών από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης β) άλλες κοινωνικές δράσεις όπως δωρεάν παροχή ρούχων και άλλων ειδών γ) παροχή ιατροκοινωνικής βοήθειας δ) στήριξη ανέργων κλπ.
Για τις παραπάνω δράσεις και την γενικότερη συνεργασία του «ΧΡΗΣΤΗ» με τον
«ΧΡΗΣΑΜΕΝΟ θα τηρηθούν οι όροι του μεταξύ τους από υπογραφέντος μνημονίου
συνεργασίας.
Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης θα είναι όση και η διάρκεια της μίσθωσης
Ο «ΧΡΗΣΑΜΕΝΟΣ» επιτρέπεται να παραχωρήσει τη χρήση του μισθίου στον συνεταιρισμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για την χρήση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπως αναφέρεται στην απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.



1ο σχόλιο δικό μου.
Αυτό έγινε τότε.

Σήμερα:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηλιούπολη 25.10.2011
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ.: 41551

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα πραγματοποιηθεί στην 1 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114), σύμφωνα με τα άρθρα 73, 74 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
1. …………………………………………………………………………………………………………..
2. Εξέταση αιτήσεως εταιρείας «ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.», για χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «Παντοπωλείο» επί της οδού Ποσειδώνος 49.

2ο σχόλιο δικό μου:
Το ενοίκιο που πλήρωσε ο Δήμος τόσους μήνες, το βάψιμο που προχωρά με ρυθμούς χελώνας, τα λόγια τα μεγάλα για τους άπορους, γιατί έγιναν αφού ξανά θα εξεταστεί ένα αίτημα που τον Αύγουστο εγκρίθηκε η παραχώρηση;

3ο σχόλιο δικό μου:
ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΤΣΙ;

Δεν το καταλαβαίνω. Αν υπάρχει κάποιος πιο ειδικός στα των Δήμων ας μου εξηγήσει.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: