Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΑΥΤΑ.

Η ανευθυνότητα συνεχίζεται - Έχασαν την ευκαιρία για εργασία όσοι δε διάβασαν τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ και την ΑΥΓΗ

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες δεν είναι πρωτοφανές, καθώς η Δημοτική Αρχή του Βαλασόπουλου έχει δείξει εδώ και καιρό τα δείγματα ανευθυνότητας που τη διακατέχουν, ειδικά στην οργάνωση των διαδικασιών για διαγωνισμούς ή προσλήψεις.
Προ ολίγων ημερών προκηρύχθηκε η πρόσληψη 8 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας διάρκειας 8 μηνών, στον Πολιτιστικό - Αθλητικό Οργανισμό "Γρηγόρης Γρηγορίου" Δήμου Ηλιούπολης. Η μόνη ανακοίνωση που υπήρξε επ' αυτού ήταν η ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 19/9 (δείτε εδώ). Στην ανακοίνωση αυτή δεν αναφερόταν πουθενά η προθεσμία που δίδονταν στους ενδιαφερόμενους για να καταθέσουν αιτήσεις, παρά μόνο αναγραφόταν στην προκήρυξη:
"Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος Δήμου Ηλιούπολης, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες."
Όποιος και αν διάβαζε την προκήρυξη θα αντιλαμβανόταν ότι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 29η Σεπτεμβρίου 2011. Δυστυχώς, όμως, η προθεσμία έληγε στις 26 Σεπτεμβρίου και αυτό γιατί η δημοσίευση της προκήρυξη έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου στον τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδες "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" και "Η ΑΥΓΗ".
Βεβαίως, σε αντίθεση με όσα γράφει η προκήρυξη, δεν έγινε ποτέ δημοσίευσή της σε καμία από τις "Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ", "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ" και "ΣΦΥΓΜΟΣ", οι οποίες και είναι τοπικές εφημερίδες (η τελευταία μπορεί να μην είναι εφημερίδα της Ηλιούπολης, αλλά καλύπτει και την επικαιρότητα της πόλης μας) και εκδόθηκαν την περίοδο εκείνη.
Το λάθος ορισμένων κόστισε και αυτή τη φορά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή εκτίθεται για τον τρόπο οργάνωσης μιας διαδικασίας. Το καλοκαίρι, μια από τις μακροβιότερες επιχειρήσεις της πόλης μας, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗ κατήγγειλε ότι έμεινε εκτός του διαγωνισμού για τη συντήρηση των κλιματιστικών στα δημοτικά κτήρια, εξαιτίας ενός λάθους στην ημερομηνία που έληγε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.



ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΤΑ.
Πλήρη δικαίωση του κ. Βασ. Βαλασόπουλου απο τον Αδέσμευτο Τύπο στις 21/01/2010 για τη παραπληροφόρηση σχετικά με δήθεν ατασθαλίες και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος την εποχή που ήταν Περιφερειάρχης Κρήτης.
Με το χθεσινό δημοσιέυμα ο Αδεύσμευτος Τύπος ζητάει συγνώμη για την ηθική βλαβη στο πρόσωπο του κ. Βαλασόπουλου και οτι ύστερα απο επανεξέταση των στοιχείων όχι μονο δεν προκύπτει κατασπατάλιση δημοσίου χρήματος αλλά ήταν και ο μόνος που με τις ενέργειές του προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: