Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ.

Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο
Μακαριώτατε,
Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να θέσω υπ΄ όψιν Σας ένα θέμα που ναι μεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό και ασήμαντο αλλά για κάποιον συνάνθρωπο μας ίσως είναι ή μάλλον ήταν σημαντικό για την διαβίωση του.
Σας αποστέλλω μία Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηλιουπόλεως σχετική με την μη έγκριση άδειας καταλήψεως κοινοχρήστου χώρου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως για πώληση καλαμποκιών.
Διαβάζοντας το ήρθαν στο μυαλό μου σκέψεις παράξενες. Πως είναι δυνατόν να δημιουργεί όχληση η πώληση του καλαμποκιού και όχι η χρήση σχεδόν ολοκλήρου του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού από τα τραπεζοκαθίσματα ψητοπωλείου; Τα τραπεζοκαθίσματα ορθώς και  νομίμως ευρίσκονται εκεί μετά από σχετική άδεια της παραπάνω επιτροπής του Δήμου.
Η Κυρία που όπως αναφέρεται η σχετική Απόφαση είχε όλα τα δικαιολογητικά αλλά μάλλον δεν είχε την ευλογία των ιερέων.
Ίσως κάθε Κυριακή ή στο Συμβούλιο του Ιερού Ναού οι ιερείς μαζί με τους επιτρόπους συζητούν για την πείνα και την δυστυχία των συνανθρώπων μας. Έργα κάνει η Εκκλησία αλλά σίγουρα σε αυτό δεν έπραξαν σωστά.
Για να πάει καλά αυτός ο τόπος ας σταματήσουμε να χορηγούμε την ευλογία μας και τις ευχές μας μόνο σε αυτούς που μας προσφέρουν υλικά βοηθήματα αλλά και σε όλους όσους έχουν την ανάγκη μας.
Αληθινά δεν γνωρίζω πόσο όχληση θα δημιουργούσε το καλαμπόκι, πόσο κακό θα έκανε στους ιερείς η πώληση του έξω από τον Ιερό Ναό.
Ο Ιερός Ναός μην καταντήσει σαν το Ναό του Σολομώντα όπου οι Άρχοντες του, άφηναν αυτούς που ήθελαν να πουλούν την πραμάτεια τους  και όσους δεν ήθελαν τους έδιωχναν. Η σχέση Εκκλησίας με τους πιστούς ας είναι πνευματική και όχι υλική.
Θα ήμουν λίγο καλύτερα στην ζωή μου αν έπαιρνα απαντήσεις σε αυτές μου τις σκέψεις. Απαντήσεις που και εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να δώσω στα παιδιά μας για το τι σημαίνει Δίκαιο. Που μάλλον ακόμη πρέπει να υπάρχει.
Μετά σεβασμού και τιμής
 Παναγιώτης Παπαδόπουλος
η επιστολή αυτή μαζί με φωτοτυπία της αποφάσεως ήδη έχει ταχυδρομηθεί συστημένη προς το γραφείο του Μακαριωτάτου.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.


1)      Εάν  το συνολικό ποσό που μετακινήθηκε από τα Κρατικά στα Κομματικά ταμεία μέσα στο 2012 για το 2013 είναι 45.000.000 ευρώ περίπου, και στην περίοδο 2010  - 2012 ήταν 127.000.000 ευρώ περίπου και η μείωση σε μισθούς και συντάξεις ήταν δραματική, τότε ποιος μπορεί να πει αν οι πολιτικοί σχηματισμοί είχαν αυτά τα χρυσά προνόμια πόσο θα ήταν ο μισθός και οι συντάξεις αν τα χρήματα αυτά πήγαιναν στον λαό και όχι στα golden boys & girls  της πολιτικής;

2)      Εάν κάποιος που έχει μια επιχείρηση πάει στην τράπεζα να πάρει δάνειο για την εταιρεία του, έχει την δυνατότητα να τους πει ότι η εταιρεία θα παραμείνει μεγάλη για πάντα και έτσι θα αποπληρώσει το δάνειο αυτό;  Γιατί τα Κόμματα παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες λέγοντας ότι θα παραμείνουν μεγάλα και ισχυρά, οπότε το δώρο από τα Κράτος θα συνεχιστεί προς αυτά. Με ποια λογική υπογράφει κάποιος τραπεζίτης και δίνει δάνειο σε κάποιο Κόμμα όταν δεν είναι στο χέρι του αλλά στο χέρι του λαού να το κρατήσει ισχυρό ή να τον διώξει από το πολιτικό γίγνεσθαι;

3)      Εάν χρωστάω στο Δημόσιο και φράσουν οι δικαστικοί επιμελητές για να μου πάρουν το σπίτι ή ότι έχω μέσα σε αυτό οι λύσεις είναι δύο.  Ή  πηδάω από τον τρίτο όροφο ή φοράω κολάν, αμάνικο t-shirt κάνω το κορμί μου λίγο ανάλαφρο και καταλήγω στο κελί 3 της VIPS  πτέρυγας του κορυδαλλού  ( συγγνώμη μπορεί και στο κελί 5 γιατί στο 3 ο αγαπητός Λάκης by Lakis, τρώει την ριζογκοφρέτα του και κάνει γυμναστική). Οπότε αν δείτε τύπους να ψάχνουν την ντουλάπα της γυναίκας, της κόρης τους για κολάν και αμάνικα χρωματιστά μπλουζάκια και σε καμιά αλάνα να προσπαθούν να προχωρήσουν με χάρη και τσαχπινιά μην σαστίσετε. Άλλοι το έχουν από γέννα και άλλοι θα το αποκτήσουν από Εφορία.