Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ

Διάβασα σε αρκετά blogs την είδηση :
Βανδαλισμοί -για άλλη μια φορά- στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης .
Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο και την Κυριακή στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου,
Στόχος των αγνώστων έγινε για άλλη μια φορά το κυλικείο του Γυμναστηρίου, στο οποίο προξένησαν φθορές και αφαίρεσαν εμπόρευμα, με το κόστος και για τα δύο να ξεπερνά τα 1.000€. Οι άγνωστοι προχώρησαν, επίσης, σε φθορές και σε άλλους χώρους, ενώ έγραψαν και μηνύματα στους τοίχους σχετικά με το τμήμα Βόλεί του Γ.Σ.Η. και τη χοροεσπερίδα που αυτό διοργάνωσε στον Υμηττό.Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού και στις αρχές του Ιουλίου του 2011, το Α' Κλειστό Γυμναστήριο είχε γίνει και πάλι στόχος αγνώστων, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κλοπές και φθορές στο κυλικείο, ενώ στόχος τους είχε γίνει και το γραφείο των φυλάκων. Και παλαιότερα, όμως, είχαν παρατηρηθεί και πάλι τέτοια περιστατικά.

Και αναρωτιέμαι εάν υπάρχει φύλακας. Αν όχι γιατί δεν βάζει η Δημοτική Αρχή έναν;

Το να καταστρέφουμε ή να αφήνουμε να καταστρέφονται τα γήπεδα μας και μετά να τα φτιάχνουμε ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ πως το βλέπετε;

Οι βανδαλισμοί που έγιναν γιατί είχαν και μηνύματα για το Volley του Γ.Σ.Η και για την χοροεσπερίδα του; Έχει κάνει κάτι κακό το τμήμα Volley σε κάποιους; Δεν τους αφήνει να «δημιουργήσουν»; Μήπως οι υπεύθυνοι του Volley δεν θέλουν κάποιους;

Ερώτημα μέγα αυτό.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πριν μέρες είχα βρει στο διαδίκτυο την Απόφαση του Δήμου Ηλιούπολης σχετικά με την δαπάνη ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ. (ΑΔΑ: ΒΟΝ2ΩΡΥ-Ξ5Ζ)
Ο Δήμος απάντησε με Δελτίο Τύπου ότι η δαπάνη αυτή δεν ανταποκρίνεται σε κινητά (γιατί τα πληρώνουν μόνοι τους ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι) και αφορά παλαιά χρέη (2010) και πληρωμή συνδρομής στην Vodafone για την χρήση τσίπ εγκατεστημένων στα απορριμματοφόρα στο πλαίσιο συστήματος GIS και ότι το σχόλιο μου είναι κακόβουλο και κακοπροαίρετη και ασύστολη καταγγελία.
Το σχόλιο μου ήταν ΠΑΡΕ ΜΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και είχα βάλει την Απόφαση τους.
Έτσι λοιπόν μπήκα στον κόπο να βρω τον κωδικό αυτό που αναφέρει ο Δήμος 00.6223.0001 και είδα ότι ο κωδικός αυτός αναφέρεται όπως και σε άλλους Δήμους (σας στέλνω τρεις Αποφάσεις σχετικές με τον ίδιο κωδικό: ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΔΑ: ΒΟΧΩ9Λ-4ΕΡ για 4.500 ευρώ και ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΑΔΑ: 4ΑΘΝΩΡ2-Γ για 12.000 ευρώ και ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΔΑ: ΒΟΝ5ΩΕΥ-ΡΓ6 για 18.000 ευρώ).
Παράλληλα βρήκα την ίδια ημερομηνία με την Απόφαση του Δήμου Ηλιούπολης την Απόφαση ΑΔΑ: ΒΟΝ2ΩΡΥ-2ΟΗ με κωδικό 00.6224.0002 ΤΕΛΗ TETRA για ποσό 4.500 ευρώ. Ο κωδικός αυτός είναι για ΤΕΛΗ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – TETRA-GIS.
Επίσης στην πρώτη Απόφαση μέσα στα σχετικά που έχουν υπ΄ όψιν οι Δήμοι για την Ανάληψη υποχρέωσης στην διάταξη ιβ) ΤΗΝ Κ.Υ.Α. Αριθμ. 18391/05 (ΦΕΚ Β 1388/7-10-2005) είδα ότι το ΦΕΚ αυτό αναφέρει τον καθορισμό του ανώτατου επιτρεπτού χρηματικού ορίου κλήσεων ανά μήνα εντός του οποίου μπορούν να κάνουν χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού κλπ.
Καταλήγοντας θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις:
1) Γιατί αφού υπάρχει κωδικός για GIS-TETRA δεν μπήκαν τα έξοδα της Vodafone για GIS όπως λέει ο Δήμος σε αυτόν τον κωδικό αλλά στον κωδικό για κινητά Δημάρχου και Αντιδημάρχων;
2) Ο Δήμος λέει ότι αυτό το ποσό των 20.700 που μοιράστηκε σε δύο μέρη αφορά και χρέη παλαιά (2010). Δηλαδή μας λέει ότι ο πρώην Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι άφησαν φέσι στον Δήμο την χρήση κινητών τους. Κύριε Αναγνώστου και κ.κ. πρώην Αντιδήμαρχοι αληθεύει αυτό;
3) Γιατί στην Απόφαση του ο Δήμος δεν αναγράφει πόσα ήταν τα χρέη (αν υπάρχουν) και πόση είναι η συνδρομή στην Vodafone για τα GIS;
4) Πότε επιτέλους θα βλέπουμε μία Απόφαση καθαρή και όχι κρυμμένη πίσω από κωδικούς έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε Δημότης να καταλαβαίνει τι λέει η Απόφαση αυτή και που πάνε ακριβώς τα χρήματα του;
Κύριοι την Δημοτικής Αρχής σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το σχόλιο μου αλλά θα ήθελα τουλάχιστον καθαρές απαντήσεις στις ερωτήσεις μου για να πάψω να θεωρούμε κακόβουλος και κακοπροαίρετος.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου Δήμου Ηλιούπολης σχετικά με το σχόλιο μου για την κινητή τηλεφωνία και το κόστος πληρωμής.
Παραπέμπω όσους θέλουν να διαβάσουν στην Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης της Οικονομικής Επιτροπής με αριθμό 370-02.11.2011 και ΑΔΑ: ΒΟΝ2ΩΡΥ-Ξ5Ζ (έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα ΔΙΑΥΓΕΙΑ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) που αναφέρει τα κάτωθι:
Αποφασίσουμε
Εγκρίνουμε την πραγματοποίηση της ανωτέρω δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους ευρώ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ (10.700,00) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Ηλιούπολης, Κ.Α.Ε,. 00.6223 οικ. Έτους 2011 για την ανάγκη πραγματοποίησης της δαπάνης Κινητή τηλεφωνία (Δημάρχου, Αντιδημάρχων).
Κ.Α.Ε 00.6223
Περιγραφή Κ.Α.Ε. Κινητή τηλεφωνία (Δαπάνη κινητών Δημάρχου και Αντιδημάρχων)
Α/Α 2
Μητρ.Δεσμ. 2
Εγκεκριμένος
Προυπ. 20.700,00 ευρώ
Διατεθ. ως σήμερα 10.000 ευρώ.
Δια της παρούσης 10.700,00 ευρώ
Υπόλοιπο πρ/σμου 0.00
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Μετά διαβάζω το Δελτίο Τύπου (έχει αναρτηθεί στην Επίσημη σελίδα του Δήμου με ημερομηνία 30.01.2012), που αναφέρει ότι η με αρ. 430/11 ανάληψη υποχρέωσης δαπάνης αφορά αφ΄ ενός στην εξόφληση παλαιών (έτους 2010) οφειλών και αφ΄ ετέρου στην πληρωμή συνδρομής στην Vodafon, (απλά γράφεται Vodafone), για την χρήση τσιπ, εγκατεστημένων στα απορριμματοφόρα, στο πλαίσιο του συστήματος για τον έλεγχο της κυκλοφορίας τους.
Η δε αναφορά της ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης στην «κινητή τηλεφωνία Δημάρχου-Αντιδημάρχων» οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι αυτός είναι ο τίτλος του Κωδικού του Προϋπολογισμού, όπως αυτός έχει παραδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και στον οποίο υπάγονται όλες οι δαπάνες που καταβάλλονται σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.


Θα ήθελα λοιπόν κάποιος να μου πει πως αυτά που κοινοποίησα, δηλαδή μία Απόφαση της Επιτροπής, έγιναν κακόβουλα σχόλια εκ μέρους μου και κακοπροαίρετες και ασύστατες καταγγελίες όπως γράφει το Γραφείο Τύπου, αφού σαν πολίτης και δημότης διαβάζω στο διαδίκτυο την Απόφαση αυτή και απλά την κοινοποιώ;
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.