Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΕΣ.

χρόνια καλά, χρόνια δίχως πολλά βάσανα και ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την οικογένεια μας και για αυτούς που βρίσκονται γύρω μας και χρειάζονται την αγάπη μας.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

14 μήνες εξουσίας.

Ξεκίνησα να γράφω σχεδόν από τότε που οι νέοι «Άρχοντες» της πόλης έκαναν την εμφάνιση τους σαν νέοι σωτήρες για την Ηλιούπολη.
Μία Ηλιούπολη που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς έχει καταλήξει.
Μία Ηλιούπολη που η επίσημη πρόσκληση του Δήμου για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχει χορηγό ένα ενεχυροδανειστήριο.
Μία Ηλιούπολη που γεμίζει συσσίτια, κοινωνικά ,μη κερδοσκοπικών σωματείων, παντοπωλεία, φαρμακεία, μία Ηλιούπολη που χαλάει χιλιάδες ευρώ για χαρτί φωτοτυπικό όταν τα παιδιά μας δεν έχουν βιβλία, μία Ηλιούπολη που έχει πολλές ανηφόρες αλλά μόνο ένας δρόμος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει αναβατόριο, μία Ηλιούπολη που ενώ τα Αθλητικά Σωματεία πεινάνε θα φτιάξει το νέο παρκέ του κλειστού της Διάνας για να παίζουν ποιοι; Μία Ηλιούπολη που η αντιπολίτευση έχει γίνει συμπολίτευση και ενώ ψηφίζει ότι της φέρνουν μετά βγαίνει και ζητάει εξηγήσεις. Μία Ηλιούπολη που έχει πρόγραμμα μεγάλο για μετρό και πλατείες και νέο νεκροταφείο και και.
Μία Ηλιούπολη που γέμισε δέντρα που θα αγοράσουμε, μία Ηλιούπολη με καντίνες δίπλα στα μαγαζιά που πληρώνουν πολύ περισσότερα από ότι η καντίνα την εβδομάδα, μία Ηλιούπολη με δημοτικό άλσος που το έχει αφήσει έρημο και μόνο, απλά με φωτογραφικό φακό, μία Ηλιούπολη που που.
Εδώ σταματάει η λογική.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Διαβάζω στα σαιτ για όλα τα καλά που θα έχουν οι Ηλιουπολίτες στις πλατείες τους. Καρουσέλ, ορχήστρες, κλόουν (αν και αυτό το έχουμε 365 ημέρες), κάθε λογής καλούδια και αλήθεια με χαροποιεί αυτό γιατί χρήματα δεν έχουμε, λεφτά για τα βιβλία των αγγλικών στα σχολεία δεν έχουμε, δουλειές τα καταστήματα δεν έχουν αλλά εμείς με την απόφαση 183/2011 που ομόφωνα ψήφησαν στην επιτροπή ποιότητος ζωής δώσαμε έγκριση να τοποθετήσει η εταιρεία Pyromex – Wommy Italia, τρείς καντίνες στις κεντρικές πλατείες μας (Εθνικής Αντιστάσεως, Ανεξαρτησίας και Φλέμινγκ) έναντι του τρομερού ποσού των 180 ευρώ την βδομάδα, όταν οι καταστηματάρχες που πουλούν καφέδες, σάντουιτς κλπ δίνουν πολύ περισσότερα στον Δήμο κάθε βδομάδα, και αναρωτιέμαι πως θα κάνουμε γιορτές όταν οι μισοί από εμάς θα τρέξουν να προμηθευτούν την κάρτα για το κοινωνικό παντοπωλείο, πηγαίνουν στις εκκλησίες για ένα συσσίτιο, θα πηγαίνουν στο κοινωνικό φαρμακείο να πάρουν φάρμακα, και εμείς εκεί, κονδύλια 100.000 ευρώ για παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της Διάνας, 125.000 ευρώ για ξανά φτιάξιμο του νεκροταφείου, 6.000 ευρώ περίπου κάθε φορά για χαρτί φωτοτυπικό, 5.500 ευρώ για καλλωπιστικά φυτά και δέντρα όταν έχουμε πάρει όπως έλεγαν δωρεάν δέντρα που θα τα μοίραζαν στους κατοίκους, 12.500 ευρώ για ντέξιον, 12.000 ευρώ για αφαίρεση ριζών – άνοιγμα λάκκων – φύτευση δέντρων και αποκατάσταση πεζοδρομίων, 58.000 ευρώ για προμήθεια αναβατορίου για πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δρόμους με κλίμακες στην περιοχή Αγ. Μαρίνας όταν η μισή Ηλιούπολη έχει ανηφόρες και σίγουρα έχει και αλλού άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαβάζω διαβάζω και αναρωτιέμαι, που υπάρχει αντιπολίτευση, ποιος ψάχνει έστω και λίγο αυτά που υπογράφουν όλοι αυτοί που πηγαίνουν εκεί στις Επιτροπές και μόνη έννοια έχουν μάλλον τα 50 ευρώ που παίρνουν κάθε φορά; Τέλος πάντων, απλές ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις.

Καλές γιορτές.
Παναγιώτης Παπαδόπουλος