Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.

Ντρέπομαι για όσα πάθαινα στην ζωή μου, με τι είδους ανθρώπους συντρόφευα χωρίς να ξέρω και όσους άξιζε να τους συναναστρέφομαι όλους τους απέφευγα χωρίς να ξέρω τίποτα, δύστυχος εγώ, επειδή ούτε εκείνα ούτε αυτά τα έκανα σωστά, αλλά αφού αντιστρέψω όλα αυτά πάλι εγώ, θα δείξω στην συνέχεια σε όλους τους ανθρώπους ότι άθελα μου άφηνα τον εαυτό μου στους αχρείους. Στα κοράκια! Πόσο δύσκολο πράγμα οι φίλοι που παρουσιάζονται ξαφνικά μόνο όταν κάποιος ευτυχεί! (στίχοι 774-783 ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ – ΠΛΟΥΤΟΣ).

Ξεκίνησα την ζωή μου εδώ και 48 χρόνια ή μάλλον η ζωή μου με ξεκίνησε πριν 48 χρόνια και αυτό που θυμάμαι από μικρός ήταν αυτό που έβλεπα από το παράθυρο μου όταν έβρεχε και το νερό τρέχοντας δυνατά είχε παρασύρει και έφερνε πέτρες, βρωμιές από το βουνό, άχρηστα πράγματα και έλεγα μακάρι να έβρεχε και στην ψυχή όλων μας για να πάρει τις βρωμιές, τα άχρηστα πράγματα, τα σκουπίδια από την ζωή μας.

Όταν σταμάταγε όμως η βροχή και ο δρόμος στέγνωνε, στέγνωναν και οι σκέψεις μου και πάλι τα σκουπίδια ήταν στην ζωή μου, στη ψυχή μου.

Έλεγα κουράγιο φίλε μπορεί να αλλάξει κάποτε άλλα δυστυχώς 48 χρόνια τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ο δυνατός της παρέας έπαιρνε πάντα τους καλύτερους με το έτσι θέλω στην ομάδα του και εμείς οι υπόλοιποι χάναμε.

Ο πιο μάγκας της παρέας έπαιρνε τις κοπέλες που μας άρεσαν και εμάς, όχι γιατί ήταν πιο όμορφος ή μιλούσε καλύτερα, απλά γιατί είχε αυτό το «αλήτικο» μέσα του και άρεσε σε αυτές, άσχετα αν μετά που τις παράταγε έκλαιγαν στην αγκαλιά μας λέγοντας πόσο μαλάκας ήταν αυτός και πόσο καλοί φίλοι είμαστε εμείς που τις καταλαβαίνουμε.

Μεγαλώνοντας συνάντησα τύπους που μπήκαν εύκολα σε δουλειές του Δημοσίου, γιατί κολλούσαν αφίσες, χειροκροτούσαν, έγλυφαν τους άρχοντες, και μετά όταν σε έβλεπαν στον δρόμο σε θεωρούσαν ένα τίποτα που δεν τα «κατάφερες» όπως αυτοί.

Άνθρωποι που δεν άξιζαν, έγιναν «κάτι». Φόρεσαν κουστούμι αν και κάτω από το συνήθως γαλάζιο ή μπορντό πουκάμισο τους η βρώμα της μασχάλης παρέμεινε, σε κοιτούσαν σαν ένα τίποτα με το ύφος του τύπου του κομπολογιού και της τσίχλας, γιατί αυτοί είχαν πιάσει την «καλή» όπως έλεγαν και εμείς το πιστέψαμε.

Αφήσαμε τον εαυτό μας να τον εξουσιάζουν αυτοί.

Αφήσαμε τον εαυτό μας να μας πηγαίνουν όπου ήθελαν αυτοί.

Ξεχάσαμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς και τους κάναμε μικρούς θεούς, θέλαμε να τους μοιάσουμε, τους ζηλεύαμε.

Λάθος μεγάλο, που αρχίζω και το καταλαβαίνω ίσως αργά. Τους αντίκρισα, τους συνάντησα, τους αναγνώρισα.

Φόρεσαν κουστούμι και κάθισαν στην θέση των επισήμων, άνθρωποι που ούτε στο μικρό τους δάκτυλο δεν φτάνουν :

Τον άνθρωπο που πολεμάει κάθε μέρα με το μεροκάματο, τον άνθρωπο που έχει δώσει τη μισή του ζωή στα θρανία να σπουδάσει και μετά πηγαίνει στον ΟΑΕΔ να δει αν βρει καμιά θέση στη δουλεία που θα του προσφέρει ο άχρηστης, το λαμόγιο, ο επιχειρηματίας που τα έχει καλά με την κάθε κυβέρνηση, με τον κάθε δήμαρχο και παίρνει τις δουλειές.

Τον άνθρωπο που κάθε μέρα λέει καλημέρα στην γυναίκα και τα παιδιά του, και που αγωνιά τα παιδιά του να μορφωθούν, να μην γίνουν αλήτες, χούλιγκαν, άνεργοι-επαγγελματίες, με θέση όμως στην μικρή μας κοινωνία.

Τον άνθρωπο που κάθε πρωί κάνει την προσευχή του και τον σταυρό του και ευχαριστεί τον Θεό που του χάρισε άλλη μία μέρα ζωής, και όχι αυτός που τρώει, πίνει, έχει θέση στην εκκλησία των χορηγών και είναι χειρότερος από τον καθένα.

Αυτόν τον άνθρωπο βλέπω κάθε μέρα στον καθρέπτη, κάθε μέρα βρίζω που δεν τα κατάφερε να γίνει αλήτης, λαμόγιο, επαγγελματίας απατεώνας, και που τώρα δεν μπορεί να προσφέρει στην οικογένεια του τίποτα γιατί «δεν τα κατάφερε».

Δεν ξέρω τι θα αλλάξει στην ζωή μου, αφού κάθε μέρα εμφανίζονται νέοι «μικροί θεοί – λαμόγια», δεν ξέρω γιατί κάθε φορά που προσπαθώ να γίνω κάτι από αυτούς, ο μικρός που έχω μέσα μου, μου θυμίζει το παράθυρο και την βροχή. Μου φωνάζει ότι πάλι θα χάσω στο παιχνίδι γιατί οι άλλοι έχουν πάρει στην ομάδα τους τους καλύτερους, πάλι δεν θα έχω θέση ούτε έξω από το σπίτι μου να βάζω το αυτοκίνητο γιατί το λαμόγιο βάζει την κούρσα που του έδωσε η Υπηρεσία του, πάλι δεν, δεν…

Για αυτόν τον λόγο ντρέπομαι τον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά αλήθεια τον αγαπώ για αυτό που είναι, και που μάλλον δεν αλλάξει. Απλά τώρα ξέρει …. Και όσο και αν πονά ξέρει….

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ.

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Απόσπασμα
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ από το πρακτικό της 15ης συνεδρίασης
Οικονομικής Επιτροπής Ηλιούπολης

Σήμερα 8 Αυγούστου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 31933/3.8.2011 πρόσκληση του κ. Προέδρου.

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 195/2011

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έγκριση του ιδιωτικού συμφωνητικού-παραχώρηση ακινήτου μισθίου για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Οικονομική Επιτροπή
αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 72 και 74 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.)

Ομόφωνα αποφασίζει

1. Εγκρίνει την εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση του θέματος.

2. Εγκρίνει την παραχώρηση του μισθίου ενός ισογείου καταστήματος 161 τ.μ. με πατάρι επιφάνειας 60 τ.μ. που βρίσκεται στον Δήμου Ηλιούπολης Αττικής, στην οδό Ποσειδώνος αριθ. 49. Το συγκεκριμένο μίσθιο παραχωρεί ο «χρήστης» Δήμος Ηλιούπολης στον «χρησάμενο» Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ» για την στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατά χρήση χωρίς αντάλλαγμα σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:
Ο «ΧΡΗΣΑΜΕΝΟΣ» θα στεγάσει στο μίσθιο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Η λειτουργία του χώρου αφορά στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων και ειδικότερα α) στην παροχή δωρεάν τροφίμων σε άπορους δημότες του δήμου καθώς και παροχή τροφίμων με έκπτωση για τους οικονομικά αδύναμους δημότες κατόπιν πιστοποιήσεως αυτών από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης β) άλλες κοινωνικές δράσεις όπως δωρεάν παροχή ρούχων και άλλων ειδών γ) παροχή ιατροκοινωνικής βοήθειας δ) στήριξη ανέργων κλπ.
Για τις παραπάνω δράσεις και την γενικότερη συνεργασία του «ΧΡΗΣΤΗ» με τον
«ΧΡΗΣΑΜΕΝΟ θα τηρηθούν οι όροι του μεταξύ τους από υπογραφέντος μνημονίου
συνεργασίας.
Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης θα είναι όση και η διάρκεια της μίσθωσης
Ο «ΧΡΗΣΑΜΕΝΟΣ» επιτρέπεται να παραχωρήσει τη χρήση του μισθίου στον συνεταιρισμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για την χρήση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπως αναφέρεται στην απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.



1ο σχόλιο δικό μου.
Αυτό έγινε τότε.

Σήμερα:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηλιούπολη 25.10.2011
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ.: 41551

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα πραγματοποιηθεί στην 1 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114), σύμφωνα με τα άρθρα 73, 74 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
1. …………………………………………………………………………………………………………..
2. Εξέταση αιτήσεως εταιρείας «ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.», για χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «Παντοπωλείο» επί της οδού Ποσειδώνος 49.

2ο σχόλιο δικό μου:
Το ενοίκιο που πλήρωσε ο Δήμος τόσους μήνες, το βάψιμο που προχωρά με ρυθμούς χελώνας, τα λόγια τα μεγάλα για τους άπορους, γιατί έγιναν αφού ξανά θα εξεταστεί ένα αίτημα που τον Αύγουστο εγκρίθηκε η παραχώρηση;

3ο σχόλιο δικό μου:
ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΤΣΙ;

Δεν το καταλαβαίνω. Αν υπάρχει κάποιος πιο ειδικός στα των Δήμων ας μου εξηγήσει.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΑΥΤΑ.

Η ανευθυνότητα συνεχίζεται - Έχασαν την ευκαιρία για εργασία όσοι δε διάβασαν τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ και την ΑΥΓΗ

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες δεν είναι πρωτοφανές, καθώς η Δημοτική Αρχή του Βαλασόπουλου έχει δείξει εδώ και καιρό τα δείγματα ανευθυνότητας που τη διακατέχουν, ειδικά στην οργάνωση των διαδικασιών για διαγωνισμούς ή προσλήψεις.
Προ ολίγων ημερών προκηρύχθηκε η πρόσληψη 8 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας διάρκειας 8 μηνών, στον Πολιτιστικό - Αθλητικό Οργανισμό "Γρηγόρης Γρηγορίου" Δήμου Ηλιούπολης. Η μόνη ανακοίνωση που υπήρξε επ' αυτού ήταν η ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 19/9 (δείτε εδώ). Στην ανακοίνωση αυτή δεν αναφερόταν πουθενά η προθεσμία που δίδονταν στους ενδιαφερόμενους για να καταθέσουν αιτήσεις, παρά μόνο αναγραφόταν στην προκήρυξη:
"Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος Δήμου Ηλιούπολης, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες."
Όποιος και αν διάβαζε την προκήρυξη θα αντιλαμβανόταν ότι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 29η Σεπτεμβρίου 2011. Δυστυχώς, όμως, η προθεσμία έληγε στις 26 Σεπτεμβρίου και αυτό γιατί η δημοσίευση της προκήρυξη έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου στον τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδες "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" και "Η ΑΥΓΗ".
Βεβαίως, σε αντίθεση με όσα γράφει η προκήρυξη, δεν έγινε ποτέ δημοσίευσή της σε καμία από τις "Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ", "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ" και "ΣΦΥΓΜΟΣ", οι οποίες και είναι τοπικές εφημερίδες (η τελευταία μπορεί να μην είναι εφημερίδα της Ηλιούπολης, αλλά καλύπτει και την επικαιρότητα της πόλης μας) και εκδόθηκαν την περίοδο εκείνη.
Το λάθος ορισμένων κόστισε και αυτή τη φορά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή εκτίθεται για τον τρόπο οργάνωσης μιας διαδικασίας. Το καλοκαίρι, μια από τις μακροβιότερες επιχειρήσεις της πόλης μας, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗ κατήγγειλε ότι έμεινε εκτός του διαγωνισμού για τη συντήρηση των κλιματιστικών στα δημοτικά κτήρια, εξαιτίας ενός λάθους στην ημερομηνία που έληγε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.



ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΤΑ.
Πλήρη δικαίωση του κ. Βασ. Βαλασόπουλου απο τον Αδέσμευτο Τύπο στις 21/01/2010 για τη παραπληροφόρηση σχετικά με δήθεν ατασθαλίες και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος την εποχή που ήταν Περιφερειάρχης Κρήτης.
Με το χθεσινό δημοσιέυμα ο Αδεύσμευτος Τύπος ζητάει συγνώμη για την ηθική βλαβη στο πρόσωπο του κ. Βαλασόπουλου και οτι ύστερα απο επανεξέταση των στοιχείων όχι μονο δεν προκύπτει κατασπατάλιση δημοσίου χρήματος αλλά ήταν και ο μόνος που με τις ενέργειές του προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον.